Veelgestelde vragen

 

Heb je een vraag?

Lees hieronder of je vraag wellicht al beantwoord is

Algemeen

Wat is Mego?

Mego maakt het klussers gemakkelijk om de stad in en uit te rijden zonder lang vast te staan of te hoeven zoeken naar een parkeerplek. Dit doen wij door compacte elektrische klusvoertuigen aan te bieden die zijn geoptimaliseerd om gereedschap en materiaal mee te vervoeren. Met Mego parkeer je je bus veilig aan de rand van de stad bij een van onze partners en maak je de overstap op een van onze voertuigen. Zo rijd je gemakkelijk naar je kluslocatie in de stad.

Hoe werkt het?

Download onze app in de Google Playstore of Apple Appstore. 

Open de app en doorloop de stappen van het registratieproces.

Gelukt met de aanmelding?

Open de app en kijk direct welke voertuigen er beschikbaar zijn om te huren. 

Reserveer een voertuig tot 1 uur voor gebruik, een reservering kost 1 euro en wordt verrekend met je rit. Reserveren is dus gratis, maar als je besluit de reservering te annuleren kost dit 1 euro.

Eenmaal aangekomen op onze locatie parkeer je je bus en open je het voertuig door middel van de mobiele app. Plaats je gereedschapskoffers en materiaal op de Klusscooter of in de KlusBiro. Nu ben je klaar om de stad in te gaan en te klussen zonder belemmert te worden in het verkeer.

Welke voertuigen kan ik huren?

Momenteel kun je bij Mego de volgende voertuigen huren: De elektrische scooter, Birò en de elektrische bakfiets. 

Elke klus heeft namelijk een favoriet en elk voertuig zijn eigen voordelen.

Voor wie is Mego?

Mego is het deelsysteem voor de bouw, installatie en onderhoudssector. De voertuigen zijn te gebruiken door klussers, vakmannen en vrouwen die werkzaam zijn in de stad en geen tijd meer willen verliezen door vast te staan in het verkeer!

Waar kan ik de voertuigen vinden?

Onze voertuigen zijn beschikbaar bij de Stiho te Amsterdam. Hier kun je kosteloos je Klusbus parkeren.

Kan ik naar een andere stad rijden?

Alle ritten worden gestart en afgesloten op een van onze locaties, momenteel de Hornbach te Amsterdam. Als het voertuig voldoende batterij heeft kan je wel op en neer rijden naar een andere stad en de rit hier eventueel pauzeren. Wanneer een voertuig buiten het servicegebied wordt achtergelaten moeten wij € 50 relocatiekosten in rekening brengen.

Mag iemand anders gebruik maken van mijn account?

Nee, het is niet toegestaan om iemand anders gebruik te laten maken van onze voertuigen via jouw persoonlijke Mego account deze persoon is namelijk niet verzekerd en draai jij op voor de consequenties in het geval van een ongeval. Het is ook niet toegestaan om je Mego inloggegevens zoals je gebruikersnaam en wachtwoord met derden te delen.

Prijzen & Betalingen

Wat zijn de kosten?

Gedurende de pilot fase zullen we met onze launching customers klantspecifieke pakketten realiseren. Op deze manier wilt Mego de markt laagdrempelig aan de voordelen van Licht Elektrisch Vervoer in de binnenstad introduceren.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer je bijvoorbeeld een bekeuring ontvangt, kunnen hier extra kosten bijkomen. Klik hier voor het overzicht van extra kosten.

Hoe kan ik betalen?

Betalingen kunnen direct via de app met een creditcard. Het is ook mogelijk om pakketten aan te schaffen. Interesse? Mail ons op info@mego-mobility.com 

Wat gebeurt er als ik een boete krijg?

We gaan ervan uit dat je je aan de verkeersregels houdt. In het geval dat je toch een boete ontvangt dan zullen wij de boete aan jouw rit koppelen waardoor de  en wordt de boete op jou verhaald. Let op: we belasten hierbij administratriekosten aan je door. De hoogte van de administratiekosten bedragen €10,-

Klusscooter

Hoe bevestig ik mijn koffers en materiaal op de Klusscooter?

Activeer eerst de scooter met de mobiele app zodat het alarm is gedeactiveerd. Als de rekken omhoog staan moet je deze eerst om klappen. Aan beide kanten is er plek voor 1 koffer. Plaats je koffer op het rek en fixeer deze door gebruik te maken van de spinbanden. Onder de koffer is er ruimte om lengtes mee te nemen. Ook deze fixeer je door gebruik te maken van de spanbanden. 

Bekijk hier onze instructie video

Wat en hoeveel mag ik meenemen op de Klusscooter?

De Klusscooter is gebouwd om twee gereedschapkoffers en materiaal te vervoeren.

Voor de koffers hanteren wij een maximum massa van 20kg per koffer.

Voor materiaal zoals pvc buizen en kabelgoten is de maximale lengte die veilig kan worden meegenomen 2 meter.

Wat is de grootste koffer die ik mee kan nemen?

Volgens de wet mag de Klusscooter maximaal 1 meter breed zijn. Wij hebben ons best gedaan om de rekken zo min mogelijk uit te laten steken. Dit betekent dat je een koffer tot maarliefst 20 cm breed kunt meenemen!

Mag je met zijn tweeën op de scooter?

Nee, dit is niet mogelijk de Klusscooter is namelijk zo optimaal mogelijk ingericht dat een bestuurder zijn gereedschap en materiaal kan vervoeren.

Moet ik een helm op?

Ja, veiligheid voorop! Het dragen van een helm is verplicht. Je kunt een helm en helmnetje van Mego gebruiken of je eigen helm meenemen.

Wat is de minimum leeftijd om gebruik te maken van Mego?

Om gebruik te maken van onze voertuigen moet je minimaal 18 jaar zijn.

Ben ik verzekerd?

Uiteraard! Elk Klusvoertuig is WA verzekerd. Binnen de dekking van deze verzekering is schade verzekerd die met het Mego voertuig aan derden wordt veroorzaakt, met uitzondering van een eigen risico van € 500,-.

Moet ik de Klusscooter op slot zetten?

Nee, dat is niet nodig. Onze Klusscooter wordt automatisch vergrendeld wanneer je in de app ervoor kiest om het gebruik te pauzeren of volledig te beëindigen.

Waar mag ik rijden met de Klusscooter?

Momenteel zijn we enkel actief in Amsterdam. De Klusscooter is een elektrische bromfiets met een maximumsnelheid van 45 km/u. Dit betekent dat je verplicht bent om op de rijbaan te rijden.

Voorkom boetes door je aan de algemene verkeersregels te houden.

Parkeren & Pauzeren

Wat is het verschil tussen parkeren en pauzeren?

Wanneer je de Klusscooter parkeert dan beëindig je het gebruik waardoor de scooter gereserveerd kan worden door een volgende gebruiker. Wanneer je de scooter pauzeert dan zet je enkel het gebruik op pauze. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je op een kluslocatie bent. Het voertuig blijft dus van jou. Wanneer je klaar bent met je klus activeer je de scooter weer gemakkelijk om naar je volgende bestemming te rijden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren, of het volledig beëindigen van de rit doe je op onze hublocatie. Momenteel is dat de Hornbach locatie te Amsterdam Sloterdijk, maar we zijn hard bezig om nieuwe locaties te realiseren om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren!

Mag ik overal pauzeren?

Binnen het servicegebied van Mego mag je de Klusscooter op dezelfde plekken pauzeren waar ook andere scooters geparkeerd mogen worden. Pauzeer de Klusscooter alleen niet in een parkeergarage want dan kunnen er problemen ontstaan met betrekking tot het gebruik. Hou rekening met het overige verkeer wanneer je het gebruik pauzeert en zorg ervoor dat een gepauzeerde  Klusscooter geen overlast of hinder veroorzaakt voor voetgangers, rolstoelen en kinderwagens.

In Amsterdam zijn er een aantal locaties waar geen scooters geparkeerd mogen worden en de Klusscooter niet kan worden gepauzeerd. Deze locaties zijn het Leidseplein en het Stationseiland. Op Deze twee locaties is het binnen Amsterdam dus ook niet mogelijk om je gebruik te pauzeren.

Moet ik de Klusscooter terugbrengen naar de plek waar ik ben gestart?

Ja, nu nog wel. Onze eerste Klushub hebben we in samenwerking met de Hornbach in Amsterdam opgezet. Maar we werken hard aan het opzetten van nieuwe Klushubs om meer flexibiliteit te creëren.  

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Stuur ons een berichtje met je vraag en we zullen ons best doen deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden