Klussen in de binnenstad brengt veel ongewenste uitdagingen met zich mee. Manoeuvreren door smalle straatjes, verkeersopstoppingen en onvoldoende parkeerruimte. Bovendien zijn door het groeiende aantal milieuzones, dieselbussen niet langer welkom in de stad. Reden voor startup Mego Mobility om een deelsysteem voor elektrisch klusvervoer te lanceren: de Klushub. Hiermee zijn vakmensen flexibeler bij het werk in de stad. Elektrische vervoersmiddelen zoals een scooter of bakfiets worden omgebouwd tot klusvoertuigen, die door bouwprofessionals bij de Klushub bij de Stiho Amsterdam kunnen worden gehuurd. De startup werkt hiervoor samen met verschillende mobiliteitsaanbieders, waaronder e-mobility pionier NIU, die de scooters levert. De twee bedrijven vinden elkaar in de gezamenlijke missie om een bijdrage te leveren aan de duurzame gemeentelijke ambities, door de stad autoluwer en emissievrij te maken. Bij een succesvolle introductie in Amsterdam wordt de service uitgebreid naar andere Nederlandse steden.

Lees het volledige artikel op: duurzaam-ondernemen.nl