In de kakofonie van voertuigen in de stad is er sinds enkele jaren een nieuwe innovatie bijgekomen: Licht Elektrische Vracht Voertuigen (LEVV). Rondzoevende kleine auto’s, vrachtwagentjes en fietsen die handig tussen de drukte van de stad door kunnen manoeuvreren. Ze zijn minder vervuilend, nemen weinig ruimte in en zijn daardoor minder belastend voor de leefkwaliteit. LEVV’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de stad en wij profiteren allemaal van het feit dat binnen een oogwenk onze pakketjes op de stoep staan. Echter hebben LEVV’s ook gevolgen voor de verkeersveiligheid in de stad, is het laadvermogen beperkt en moeten ze ook op plekken opgeladen kunnen worden. Hoe ontwikkel je een visie voor een sector die zich constant innoveert? En hoe beïnvloeden deze LEVV’s de logistiek in de stad? Hierover gaan we met experts en het publiek in gesprek.

Bekijk het volledige gesprek hier terug: dezwijger.nl